(Arbeidsmatige-) dagbesteding

Groepsbegeleiding/ (arbeidsmatige-) dagbesteding

Wij bieden arbeidsmatige dagbesteding binnen een sociale concept store, waar horeca en detailhandel samenkomen.

 

Dagbesteding 2e kaemer is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Sozo Zorg en Triple C, waardoor wij plek voor 40 dagdelen dagbesteding per week gecreëerd hebben.

Wat is (arbeidsmatige-) dagbesteding

 

Wanneer je graag nuttig aan het werk gaat maar (nog) niet toe bent aan een betaalde baan kun je beginnen met arbeidsmatige dagbesteding. Je gaat werken met veel begeleiding en in een beschermde omgeving. Zo kun je jouw vaardigheden oefenen en je talenten ontdekken. Het is een structurele tijdsbesteding met een welomschreven doel, waarbij je actief wordt betrokken en je zingeving verleent.

Onze professionele begeleiders zorgen voor uitdagende werkzaamheden die passen bij jouw doelen en talenten. Zij ondersteunen jou precies zoals jij dat nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan activiteiten als: 

Afwas
Wanneer je bij de 2e kaemer begint, start je in de afwaskeuken. Hier leer je omgaan met de afwasmachine en leer je hoe je hygiënisch kunt werken volgens de HACCP (hygiëne wetgeving). Ook de ruimten schoonhouden en het wassen van werkkleding wordt door de medewerkers van de 2e kaemer gedaan. Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je aan de slag in de keuken of in de bediening.

Bediening
Wanneer je in de bediening van de 2e kaemer werkt, moet je om kunnen gaan met klanten. Als medewerker is het erg belangrijk om je klantvriendelijk en dienstbaar op te stellen. De medewerkers nemen bestellingen op en serveren koffie, thee en andere dranken aan de klanten. Ook leren ze hoe je maaltijden/lekkernijen netjes serveert en zorgen ze ervoor dat de 2e kaemer er de hele dag netjes en gezellig uitziet. Ook afrekenen hoort bij de taken van de medewerkers van de 2e kaemer.

 

Keuken
De 2e kaemer heeft zijn eigen keuken. Hier worden de gerechten klaargemaakt, taart en lekkernijen gebakken en koffie- en theespecialiteiten bereidt. De medewerkers bereiden alle gerechten en dranken zelf met behulp van fotoboekjes waarin alle handelingen per recept worden omschreven. Hierdoor wordt het voor medewerkers van allerlei niveaus mogelijk om hier te werken. Wel is een zekere flexibiliteit nodig, omdat horecawerk onvoorspelbaar is.

Winkel

De 2e kaemer verkoopt in de winkel dameskleding en accessoires. Samen met de klant zoek je naar een passende outfit en eventuele mooie bijpassende accessoires. Je rekent de kleding af met de klant en zorgt dat de winkel netjes blijft. 

Allrounders
Wanneer je in de 2e kaemer werkt, voer je alle facetten van het horeca-vak en detailhandel uit. Je kunt dus alle taken binnen dit werkgebied verrichten. Van het opnemen van bestellingen, tot aan het afwassen van borden na de maaltijd, en het helpen vinden van een mooie passende outfit en natuurlijk alles ertussenin. Je wordt betrokken bij de hele bedrijfsvoering en jouw stem telt. Dit maakt deelnemen aan dagbesteding de 2e kaemer zo afwisselend.

Wat leer je in de (arbeidsmatige-) dagbesteding?

 

In de Horeca:

 • Het bereiden van lekkernijen;

 • lekkernijen en koffie serveren;

 • Het koffiezetapparaat bedienen;

 • Schoonmaakwerkzaamheden;

 • Sociale vaardigheden;

 • Arbeidsvaardigheden.

In de winkel:

 • cadeautjes inpakken;

 • Kassa bedienen;

 • Producten prijzen;

 • Voorraad bijhouden;

 • Sociale vaardigheden;

 • Arbeidsvaardigheden.

 

 

Werken met plezier 

Het werk is passend bij jouw mogelijkheden en routinematig. Je leert samenwerken en werkt aan een doel. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt zodat je kunt ontwikkelen en groeien. Arbeidsmatige- dagbesteding kan mensen ook helpen om werkfit te worden en om een stap te maken richting betaald werk. Dit hoeft echter lang niet altijd een doel op zich te zijn. Arbeidsmatige- dagbesteding is een waardevolle invulling van de dag. We helpen je om zo zelfstandig mogelijk aan het werk te zijn. Zodat je voldoening kunt halen uit wat je doet.

Ons doel

 

Doelstelling van deze vorm van dagbesteding is het bieden van een veilige en toegankelijke omgeving om jezelf te ontwikkelen waarbij handhaven of bevorderen van de zelfredzaamheid, het verlichten van de zorg thuis door mantelzorgers en het stimuleren van participatie belangrijke elementen zijn.

Wij willen ervoor zorgen dat je weer zelfstandig in de samenleving kunt participeren door het aanleren van vaardigheden, het vergroten van je zelfvertrouwen, het werken aan een positief zelfbeeld en het voorkomen of verlichten van sociaal isolement.

 

Als organisatie willen wij graag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 

Dit is dus een win-win situatie!

Voor wie?


Wij bieden dagbesteding of groepsbegeleiding aan mensen met een indicatie maatwerkvoorziening vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), die:

 

 • niet volledig kunnen deelnemen aan het arbeidsproces of reguliere activiteiten;

 • met een afstand tot de arbeidsmarkt;

 • die moeite hebben om structuur aan te brengen of regie te voeren in het dagelijks leven;

 • veel, maar niet continue begeleiding nodig hebben tijdens arbeidsmatige dagbesteding;

 • géén of zeer geringe loon vormende  prestatie kunnen leveren door ontbreken van werkvaardigheden door hun verstandelijke beperking, chronische psychische- of psychosociale problemen.

Door te werken word je uitgedaagd het maximale uit jezelf te halen. Uit de praktijk blijken jullie gemotiveerde, innemende en betrouwbare werknemers te zijn en daarom willen wij jullie een plek bieden waarin je volwaardig mee kunt doen in de maatschappij.  

 

Bekostiging


Wij leveren dagbesteding in zowel zorg in natura als PGB.
Heb je nog geen indicatie, maar denk je dat de dagbesteding op jouw lijf geschreven is? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Wil je precies weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

dagbesteding.jpg
dagbesteding 2.jpg
dagbesteding .jpg
dagbesteding 4.jpg
opening dagbesteding.jpg